mandag 13. juni 2011

Nydelig breiflabb (4 porsj)

10-12 stk breiflabbkjaker eller 800 gr breiflabbhale
1 beger kremfløyte
2 gulrot i skiver
3-4 stilker vårløk el tilsvarande purre i ringer
Kveitemjøl
Salt og pepper
Smør til å steike fisken i.

Begynn med å sette ovnen på 175 gr. Deretter renser du fisken. Bruker du hale skiv den opp i ca 1,5 cm tjukke sneier.
Gjer klar ei ildfast form med vårløk og gulrot i bunn.
Bland kveitemjøl,salt og pepper og ved kjakene el halebitene i dette og steik det raskt i varm panne så du får steikeskorpe (10-15 sekunder på kvar side i VARM panne) og legg dei opp i forma etterkvart som du steiker. Hell over fløyten og sett i ovnen i 10-15 min-
Server med kokte poteter :) Mmmmmmm.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar