mandag 13. juni 2011

Breiflabbhale i bacon (4 porsj)

800 gr hale
1 pk skiva bacon (10-12 skiver)
Pepper og litt salt
Olje el smør

Sett ovnen på 175 gr. Dryss godt med pepper på heile halen,men ver beskeden med saltet og rull baconet rundt halen. Bruk tannpirkere å feste med om du treng det. Eg pleier legge skøyten i bunn :) Ha olje el smør i ei langpanne og legg "fiskepølsa" oppi. Dekk med alu.folie og steik i 10 min. Ta så folien av og steik i ytterligere 20-25 min. Bruk gjerne grillen dei 2-3 siste min. NB : PASS PÅ !

Saus som er godt til lager du som følger :
5 dl vann, fiskebuljongterning eller fiskefond (helst)
1/4 finhakket løk surret i 3 ss smør
1-2 ss grov sennep
1 dl fløte
3 ss mel
Røres sammen og kokes 10-15 min.

Server med poteter,gulrot og brokkoli.

Andre ting som er godt til er :

Senneppotetmos:
16 mandelpotet.
4 dl fløte
8 ss smør
8 ss Dijonsennep

Løkvinaigrette:
4 finkuttet sjalottløk
1 fedd hvitløk
½ dl epleeddik
1 dl maisolje eller annen nøytral olje
1 dl ketchup
10 dråper worchestersaus

Senneppotetmos:
Skrell og kok potetene i usaltet vann til dei begynner å gå i stykker. Sil av vatnet og tilsett litt fløte samt et par ss grov sennep (Dijon for sterk smak og Idun for sødme). Mos alt.

Rett før servering smake du den til med salt, pepper og litt smør.

NB! Ikkje ha salt i før helt til slutt ellers kan mosen lett bli seig.

Løkvinaigrette:
Bland alle ingrediensene til vinaigretten sammen og smak til med salt og pepper.

VELBEKOMME !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar