tirsdag 27. juli 2010

Urtebrød (6 små)

Denne såg eg ein gong på Gutta på tur på TV2 og blei heil frelst på den :)
Deig:
1 l vatn
2 pk tørrgjær
1,6 l kveitemjøl
30 gr salt

Urteblanding:
1 bunt timian
1 bunt rosmarin
3-4 fedd kvitlauk,knust i morte el fint hakka
2 ss god olje

Gjer så her:
Ha halvparten av mjølet saman med vatnet og elt i 10-15 min.Ha så i gjær og salt og elt i ytterlige 10-15 min før resten av mjølet eltes inn.

Hakk alle urtane og bland dei i olja.

Ha halvparten av urteblandinga i deigen og elt i 5 min. Hev i 20 min og lag 6 brød av deigen. Pensl med resten av urteblaninga og steik 225-230 grader i ca 35 min.

Desse smaker godt med egg og spekeskinke laga til sånn:
1 eggeplomme
1 ss sennep
Jarlsbergost,spekeskinke,fenalår e.l,valgfri salat.

Bland sammen eggeeplomme og sennep.

Skjer skrå skiver av urtebrødet og smør dei med eggeblandinga. Legg så på ost og ha dei under grill i 2 min. Legg på salat og skinke. Mmmmmm nam nam :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar